середа, 3 лютого 2016 р.

Заходи всеукраїнського та обласного рівнів

ЕКСКУРСІЯ В ЗАКАРПАТТЯ
(для учнів 5-11 класів)
Автор: Побережник О.С.,
вчитель географії та біології
Мета: ознайомлення школярів з унікальним ландшафтним різноманіттям Закарпатського краю, поглиблювати знання з природничих дисциплін, розвивати вміння і навички роботи на природі,  сприяти розвитку патріотичного виховання та поваги до традицій українського народу.
Хід екскурсії
1. На передодні виїзду проводиться інструктаж з техніки безпеки під час перебування в автобусі та за його межами, а також під час екскурсій.
2. Розподіл завдань для створення проекту «Закарпаття – перлина України».
Учні об’єднуються в творчі групи:
перша група – етнографи (збір народознавчого матеріалу, усної народної творчості та діалектизмів закарпатського регіону);
друга група – історики (вивчення історико-краєзнавчого надбання Закарпаття);
третя група – геологи (збір матеріалу про мінерально-сировинні ресурси та форми рельєфу регіону);
четверта група – ботаніки (вивчення видового складу флори Закарпаття);
п’ята група – зоологи (вивчення видового складу фауни Закарпаття);
шоста група – екологи (збір матеріалів «Екологічні проблеми Закарпаття»).
ПЕРШИЙ ДЕНЬ
Виїзд з Вінниці від школи о 600 ранку.
Під час перебування в автобусі проводимо різноманітні ігрові тренінги на згуртування дитячого колективу. Для того, щоб правильно підібрати ефективні тренінги ігрового формату, потрібно визначити психологічний портрет колективу. Більш того, важливим фактором є вік дітей, з якими буде проходити робота: не завжди те, що викликало бурю емоцій у 10-річної команди, доведеться за смаком 13-річній аудиторії.
Зупинки здійснюються в дозволених місцях згідно санітарних вимог та вікових особливостей школярів.
9.00 - сніданок.
14.00 - обід.
16.00 -18.00 - прогулянка на озеро Синевир.
Найкрасивішим озером в Україні та родзинкою Українських Карпат є озеро Синевир. Це найбільша водойма Українських Карпат, розташована у верхів'ях річки Тереблі, в наймальовничішому регіоні Закарпаття - Міжгір'ї.
Площа озера становить близько 5 гектарів, живлять його струмки. Відтік води перегороджує гірський обвал, а з самого озера вода просочується через підземні ходи, утворює потік і впадає в Тереблю. Завдяки цій особливості Синевир ніколи не розливається, навіть в найсильніші паводки.
Озеро знаходиться на висоті 989 метрів над рівнем моря, його середня глибина становить 10-12 метрів, а максимальна сягає 24 метрів. З 1989 року на територіях навколо озера був створений Національний парк Синевир.
19.00 - заселення в готель (поселення у 2-3-х містних номерах з усіма зручностями).
20.00 - вечеря.
20.30 - 21.45 - вільний час. (заняття в басейні, спортивному залі).
22.00 – сон.
ДРУГИЙ ДЕНЬ
7.30 - підйом.
8.00 - сніданок.
9.00 - 11.30 - екскурсія до замку “Паланок”(пам. архітектури ХVІ ст.) - унікального зразку середньовічної фортифікаційної архітектури, з поєднанням різних стилів. Головну туристичну атракцію міста, замок Паланок, видно вже за кілька кілометрів до Мукачева. За фундамент-постамент йому править 68-метровий
згаслий вулкан. Місто десь там, внизу, а форпост відкритий всім поглядам і вітрам, і лише за спиною, на півночі, піднімаються вулканічні Карпати. Він чимало бачив на своєму віку а нині вдивляється в Європу і власне минуле довжиною майже в тисячоліття. Паланок — непереможний і фотогенічний релікт Середньовіччя.

12.00 - 13.30 - купання в термальних водах. 
Берегівщина — єдиний район Закарпаття, де так багато свердловин з гарячою мінеральною водою, насиченою залізом. Вчені пов’язують це з тим, що саме ця місцевість є сейсмічною зоною. Тут, як у найтеплішій точці області, дуже часто відбуваються активні підземні процеси: пласти рухаються, спричиняючи утворення гарячих гейзерів. Сьогодні розвіданими є сім свердловин, але тільки на двох з них побудовано басейни. В Берегово — термальні джерела кремнієво-азото-вуглекисло-хлоридно-натрієвих вод високої мінералізації, аналоги яких зустрічаються на Камчатці, Сахаліні, Ісландії та Новій Зеландії.
14.00 - обід.
15.00 – подорож до географічного центру Європи.
Географічний Центр Європи розташований на території етнічної Гуцульщини, що обумовлює демографічний та культурний аспект регіону. Серед місцевого населення домінують українські горяни - гуцули. Загалом тут проживають представники понад 30 націй і народностей, зокрема угорці, румуни, італійці, євреї, росіяни тощо. Це сприяє поширенню різноманітних релігійних течій, серед яких переважають православ'я, греко- та римо- католицизм, а також окремі протестантські напрямки. З давніх часів регіону належала виключна роль в історичному розвитку центральної та східної Європи. Тут перехрещувалися торгові шляхи з Галичини та Буковини до Угорщини і Румунії, Словаччини і Чехії, інших країн.
16.00 - 18.00 подорож в диво природи – «Долину нарцисів».
«Долина нарцисiв» - унiкальний ботанiчний об’єкт, в якому охороняється найбiльший в Середнiй Европi осередок нарцису вузько-листого. Цей середньо-европейський високогiрний вид поширений в Альпах, на Балканах i в Карпатах на висотах 1100-2060 м. Популяцiя в цьому рiвнинному локалiтетi збереглася з пiсляльодовикового перiоду i має релiктовий характер. Заповiдна
територiя площею 257 га займає рiвнинну дiлянку в заплавi рiчки Хустець. 

19.00 - повернення до готелю.
20.00 - вечеря.
20.30 - 21.45 - вільний час (похід в басейн, спортивну залу).
22.00 - сон.
ТРЕТІЙ ДЕНЬ
7.30 - підйом.
8.00 - сніданок, виселення з готелю.
9.00 - 10.00 - пішохідна прогулянка до Водоспаду «Шипіт» вважається одним із найгарніших місць Карпат та однією з візитівок Закарпаття. Невелика річка, що бере свій початок на полонині Боржава, кидає тут каскадами свої води з 14-метрової висоти.
11.00 - 13.00 – екскурсія в Ужгородський замок.
Ужгородський замок. Cпоруди фортеці відносяться до XII - XIII ст. Тисячу років тому Ужгородський замок був резиденцією староруського князя Лаборця, убитого угорцями в 903 р. під час їх вторгнення в дунайську долину. Як і багато його "побратимів", Ужгородськийзамок неодноразово змінювали і перебудовували на догоду новим вимогам фортифікації чи просто забаганкам його вдасників. Однак, гармонія краси та могутності, не зважаючи ні на що, не втратилась і дійшла до нас майже у первозданному вигляді. Загальна площа цієї чудової військово-архітектурної споруди становить не багато, не мало, 2,5 га.
14.00 - обід.

14.30 - виїзд до Вінниці.
Зупинки здійснюються в дозволених місцях згідно санітарних вимог та вікових  особливостей школярів.
Прибуття у Вінницю до 22.00.
Результат.
1. Підготовка та розміщення фоторепортажу на сторінці еколого-туристичного агентства «Meridian».
2. Створення учнівського дослідницького проекту «Закарпаття – перлина України».

3. Розробка електронного путівника «Закарпаття».


ЕКСКУРСІЯ В КАРПАТИ
(для учнів 2 - 11 класів)
Автор: Побережник О.С.,
вчитель географії та біології
Мета: ознайомлення школярів з унікальним ландшафтним та біологічним різноманіттям Карпат, поглиблювати знання з природничих дисциплін, розвивати вміння і навички роботи на природі,  сприяти розвитку патріотичного виховання та поваги до традицій українського народу, активний відпочинок на свіжому повітрі.
Хід екскурсії
1. На передодні виїзду проводиться інструктаж з техніки безпеки під час перебування в автобусі та за його межами, а також під час екскурсій.
2. Розподіл завдань для створення проекту «Українські Карпати».
Учні об’єднуються в творчі групи:
перша група – етнографи (збір народознавчого матеріалу, усної народної творчості та місцевих діалектизмів);
друга група – історики (вивчення історії карпатського регіону);
третя група – геологи (збір матеріалу про мінерально-сировинні ресурси та форми рельєфу регіону);
четверта група – ботаніки (вивчення видового складу флори Карпат);
п’ята група – зоологи (вивчення видового складу фауни Карпат);
шоста група – екологи (збір матеріалів «Екологічні проблеми Карпат»).
ПЕРШИЙ ДЕНЬ
Виїзд з Вінниці від школи о 06.00ранку. Під час перебування в автобусі проводимо різноманітні ігрові тренінги на згуртування дитячого колективу. Зупинки здійснюються в дозволених місцях згідно санітарних вимог та вікових особливостей школярів.
9.00 - сніданок.
14.00 - приїзд до м. Яремче.
14.30 - обід. 
15.00 - 18.00 - екскурсія в відомий туристичний центр м . Яремче - ми відвідаємо: унікальний водоспад «Пробій», мінеральне джерело з цілющою водичкою, вольєри з оленями та дикими кабанами, а також Яремчанський сувенірний ринок.
19.00 - поселення в котедж с. Микуличин.
20.00 - вечеря.
20.30 - 21.45 - вільний час.
22.00 - сон.
ДРУГИЙ ДЕНЬ
7.30 - підйом.
8.00 - сніданок.
ДЛЯ УЧНІВ 2 – 4 КЛАСІВ
10.00 -17.00 - екскурсія на скеліДовбуша з підйомом на гору Маковиця.
Серед мальовничого передгір’я Карпат у гущі темних лісів, де в тіні столітніх сосен цвіте казкова папороть, заховане таємниче кам’яне царство. Його цар давно помер, залишивши десятки легенд, жодна з яких не повідає людям правди про те, що було колись у його володіннях і що насправді заховане за цими тяженними чорними брилами гір. Залишились лише статуї невідомих істот, що колись виросли з-під землі, а зараз ховаються у важкому оксамиті холодно-зелених мохів. То Скелі Довбуша.
Існує теорія, що в часи Київської Русі скелі використовувалися як військові украплення. Пізніше, (у XVIІІ ст.) тут переховувався найвідоміший опришківський ватажок Олекса Довбуш і заховав свої скарби. Окрім того довкола скель є чудова природа, а з висоти скель відкриваються чудові панорами гірських хребтів.
Одна із найвищих вершин околиці Яремча – гора Маковиця, висотою більш як 980 метрів над рівнем моря.  Саме у період Великої Вітчизняної війни по схилах гори проходила лінія фронту.
ДЛЯ УЧНІВ 5 – 7 КЛАСІВ
10.00 - 17.00 - екскурсія на г. Хом’як зі спуском на водоспад Гук в урочище Женець.Висота гори Хом’як 1542 метра. Назва «Хом'як» походить від того, що його вершина схожа на спинку "Хом’ячка". А взагалі це перша вершина масиву "Горгани". Ще туристи називають ці гори "дикими". Ландшафт гір - природа невимовна. Водоспади, зелені ліси, рослини надзвичайної краси ну і звичайно багато кам'яних брил (від чого назва "Горгани" – вершини гір вкриті камінням).
Маршрут проходить гірськими стежками, частково формою серпантину, що зменшує навантаження на м'язи. Пройшовши кілька кілометрів з’являються гірські струмочки, камені, скелі і звичайно ж пейзажі гір. На вершині на величезному кам'яному узвишші монумент Діві Марії, 6-ти метрова скульптура. 
Далі спуск на полонину Хом’якову, де можна побачити, як пастухи випасають овець, роблять будз (сир), бринзу, спробувати її або купити. Пообідавши сухим пайком спускаємося в урочище Женець до водоспаду Гук. Водоспад Женецький Гук розташований на висоті 900 м над рівнем моря. Утворився у післявоєнні роки в результаті повені. Вода вільно падає з висоти 15 метрів. Місцеві жителі назвали водоспад Гук через шум, що доноситься від нього.

ДЛЯ УЧНІВ 8 – 11 КЛАСІВ
10.00 - 17.00 – екскурсія га найвищу вершину України гору Говерла.
Говерла — найвища вершина України. Її висота складає 2061 метр над рівнем моря. Один з найпопулярніших туристичних об’єктів у Карпатах. Назва у перекладі з угорської мови означає «снігова гора». На вершині встановлений кам'яний монумент у формі тризуба та закладено капсули із землею з усіх областей України.
18.00 - повернення в котедж.
20.00 - вечеря.
20.30 - 21.45 - вільний час.
22.00 - сон.

ТРЕТІЙ ДЕНЬ
7.30 - підйом.
8.00 - сніданок.
9.00 - дім навпаки с. Поляниця.
Цей перевернутий будинок став першим таким архітектурним дивом в Україні. Знаходиться він у селі Поляниця, що в Івано-Франківській області. Знайти чудо-дім не складно, адже його побудували біля самої дороги на шляху до гірськолижного курорту Буковель. До речі, на будівництво житла пішло всього півтора місяці. Але на відміну від інших перевернутих будинків, у цього варіанту перевернутий тільки каркас. Внутрішні інтер'єри вирішили зробити традиційними. Все-таки будинок, у першу чергу, повинен був стати придатним для проживання, а не для того, щоб привертати увагу туристів.
10.00 - катання на підйомниках в Буковелі.
Відомий гірськолижний курорт Буковель можна назвати зразковим з точки зору туризму. За останні кілька років його розвиток зробив величезний стрибок, і зараз на його території розмістилося величезна безліч готелів і туристичних баз, готових прийняти мандрівників з різних країн. 
Ця популярність заслужена по праву, так як курорт Буковель в Карпатах пропонує більш 62 відмінних гірськолижних трас, і всі вони мають високоякісні системи для підсвічування і штучного засніження. Тут можна кататися навіть ночами, що є незаперечною перевагою. Крім того, приїжджим надані 16 підйомників, крісла яких можуть похвалитися спеціальним покриттям, відштовхуючи бруд і вологу. 
13.00 – екскурсія в музей “Писанка”.
Музей «Писанка» — знаходиться в місті Коломия Івано-Франківської області. Єдина у світі архітектурна споруда у формі писанкового яйця, висота якого сягає 13,5 метрів, а діаметр – 10 метрів збудована у вересні 2000 р. спеціально для збереження і експонування творів писанкового розпису.
Музей було створено на основі колекції писанок
 Коломийського музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття ім. Йосафата Кобринського.
Експозиція музею налічує понад 6000 писанок з різних регіонів України (Тернопільщини, Львівщини, Вінниччини, Черкащини, Кіровоградщини, Одещини) та країн світу (Пакистану, Шрі-Ланки, Білорусії, Польщі, Чехії, Швеції, США, Канади, Франції та Індії). До колекції експонатів входять також писанки з автографами перших осіб держави.
14.00 - обід.
14.30 - виїзд до Вінниці.
Зупинки здійснюються в дозволених місцях згідно санітарних вимог та вікових  особливостей школярів.
Прибуття у Вінницю до 21.00.
Результат.
1. Підготовка та розміщення фоторепортажу на сторінці еколого-туристичного агентства «Meridian».
2. Створення учнівського дослідницького проекту «Українські Карпати».
3. Розробка електронного путівника «Карпати».



ЕКСКУРСІЯ ДО М. ЛЬВОВА
(для учнів 6-11 класів)
Автор: Побережник О.С.,
вчитель географії та біології
Мета: ознайомлення школярів з архітектурною, культурною та природною спадщиною України; підвищення рівня патріотичного виховання та поваги до традицій українського народу.
Хід екскурсії
1. На передодні виїзду проводиться інструктаж з техніки безпеки під час перебування в автобусі та за його межами, а також під час екскурсій.
2. Розподіл завдань для створення проекту «Львів – культурно-мистецький центр України».
Учні об’єднуються в творчі групи:
перша група – етнографи (вивчення національно-етнічного складу населення міста);
друга група – історики (вивчення історії старовинного Львова);
третя група – мистецтвознавці (вивчення архітектури Площі Ринок та історії Львівської опери);
четверта група – географи (вивчення особливостей транспортної інфраструктури міста).
ПЕРШИЙ ДЕНЬ
Виїзд з Вінниці від школи о 600 ранку.
Під час перебування в автобусі проводимо різноманітні ігрові тренінги на згуртування дитячого колективу. Зупинки здійснюються в дозволених місцях згідно санітарних вимог та вікових особливостей школярів.
9.00 - сніданок.
14.00 - приїзд до Львова, заселення в готель. 
14.30 - обід.
15.00 - 18.00-оглядова пішохідна екскурсія «Вуличками середньовічного міста».Місце зустрічі з екскурсоводом уточнюється за день до приїзду.
У супроводі екскурсовода здійснюємо подорож по Проспекту Свободи - єдиному центральному проспекту України, під яким протікає підземна річка Полтва і середньовічними кварталами Львова, побачимо Львівський національний академічний театр 
опери та балету імені Соломії Крушельницької, комплекс площі Ринок - історичний центр міста, Ратушу, Аптеку - музей, бароковий Домініканський костел, Вірменський квартал - перлину сходу у Львові, комплекс Успенської церкви і таємничу
каплицю Боїмів, оборонний Бернардинський монастир, розкішний костел Єзуїтів, готичний Кафедральний собор, головну святиню римо-католиків, руїни синагоги «Золота роза», пам'ятник князю – королю Данилу Галицькому, королівський та міський арсенали, Порохову вежу і багато іншого.
19.00 - повернення до готелю.
20.00 - вечеря.
20.30 - 21.45 - вільний час.
22.00 - сон.
ДРУГИЙ ДЕНЬ
І варіант
7.30 - підйом.
8.00 - сніданок.
8.30 - 17.30 - виїзна автобусна екскурсія по замках "Золотої підкови Львівщини".Подорож до Олеського, Підгорецького та Золочівського замку.
Ці замки різні за типом побудови, але кожен по-своєму чудовий. Найстарший з них, Олеський, являє собою невеликий овальний в плані, але добре укріплений замок феодалів. Неприступна Золочівська фортеця була свого часу резиденцією польського короля Яна III Собеського, тому на її території побудовано два палаци: Великий і Китайський (останній, до речі, один з трьох такого типу в Європі). Підгорецький замок-палац вражає своїм розмахом і красою навіть бувалих туристів. Крім цього, Олеський замок має багатющу у Східній Європі виставку середньовічних портретів і у всій Європі замкову колекцію середньовічних дерев'яних скульптур. Багато цікавого можна дізнатися про історичні події, що відбувалися біля замків, знаменитостях, що проживали в них, історіях кохання, легендах і навіть побачити "привид Білої Пані" в підземеллях одного з них!
19.00 - Повернення до готелю.
20.00 - Вечеря.
20.30 - 21.45 Вільний час.
22.00 - Сон.
ІІ варіант
7.30 - Підйом.
8.00 - Сніданок.
9.00 - 12.00 - екскурсія "Підземелля Львова".
Відвідування підземного світу м. Львова. Сюди входять, в першу чергу, підземелля аптеки-музею, домініканського монастиря, копальні кави, "Лівого берега", безіменної вежі. Аптека-музей є єдиною діючою в Україні. Тут зібрано 5 тис. експонатів, пов'язаних із виробництвом і зберіганням лікарських засобів і розвитком аптечної справи від давніх часів до наших днів. Підземелля монастиря Домініканів є найдовшими, відкритими для відвідувачів. Тут дослідники виявили середньовічну камеру катувань. З документальних джерел відомо, що в монастирі, можливо, в його підземеллях переховувалась найбагатша наречена Речі Посполитої, племінниця князя К. Острожського Гальшка. Підземелля копальні кави познайомлять з надзвичайною долею козака з Львівщини           Ф. Ю. Кульчицького - рятівника Відня від нашестя турків, котрий навчив Європу пити каву. В підземеллях ресторану "Лівий берег" відвідаємо  підземну львівську ріку Полтву, а в підземеллях безіменної вежі - фрагмент середньовічних укріпень.
13.00 - Обід.
14.30 - 15.30 - екскурсія в музей зброї "Міський арсенал".
В середньовічному міському арсеналі Львова знаходиться найбільша в Україні колекція середньовічної зброї та обладунків із 30 країн Європи, Африки та Азії.
15.30 -16.30 – візит до Львівської майстерні шоколаду.
16.40 - 18.00 - екскурсія в музей Етнографії та народних промислів.
В цьому музеї знаходяться найбільші в Україні колекції середньовічних меблів та годинників. Побачите напольні, настінні, настольні, сонячні годинники, годинники польської, німецької та французької знаті. Тільки тут можна побачити величезний розкішний годинник короля-сонце Людовіка XIV. Музей також багатий на фарфорові, срібні та інші предмети розкоші. 
19.00 - Повернення до готелю.
20.00 - Вечеря.
20.30 - 21.45 Вільний час.
22.00 - Сон.

ІІІ варіант
7.30 - Підйом.
8.00 - Сніданок.
09.00 - 13.30 - екскурсія "Австрійський Львів".  
Палаци та театри періоду Австро-Угорської імперії.  
Прогулянка по кварталах епохи величі Австро-Угорської імперії. Зовнішній огляд австрійських будівель, палаців, пасажів і вулиць. Серед іншого відвідаємо  Університет ім. І. Франка, колишній парламент королівства Галичини і Лодомерії,   костел Марії Магдалени (італійське бароко), Картинну галерею, Оссолінеум, Головпоштамт, палаци графа Потоцького (красивий у Львові, французький класицизм), Сапегів (французьке бароко), ренесансний палац-копія флорентійського Палаццо Строцці, арсенал Сенявських, пам'ятники Божої Матері, Адаму Міцкевичу, ширяючу у повітрі статую Меркурія, готелі «Жорж» (найстаріший в місті), «Гранд готель», перший у місті хмарочос поч. XX століття, квартал «червоних ліхтарів» XIX століття та багато іншого.
14.00 - Обід.
14.30 - 18.00 - розширена автобусна оглядова екскурсія по Львову,  Личаківське кладовище).
Сидячи в комфортабельному автобусі, побачимо давньоруську і польську частини Львова, зробимо виходи біля барокового собору Св. Юра - головної святині греко-католиків України, неоготичного костелу Св. Єлизавети - найвищого у Львові (висота його шпилів - 80м), оглядовий майданчик г. Високий замок і побачите місто з висоти пташиного польоту. Також відвідаємо  національний музей-заповідник "Личаківський цвинтар" - місце поховання видатних людей (І. Франко, В. Івасюка, С. Крушельницької та багатьох ін.) і парк близько 3 тис. кам'яних надгробних скульптур світової цінності (скульптури Сплячої Красуні, Плачучої Мадонни і т.д.). 
18.00 - вільний час для прогулянок по місту, відвідування театрів, музеїв, майстерні шоколаду, копальні кави та ін. Наш гід-екскурсовод покаже, де знаходяться ці та інші цікаві заклади міста. До того ж, можна безкоштовно отримати карту і путівник по місту!
19.40 - Повернення до готелю.
20.00 - Вечеря.
20.30 - 21.45 Вільний час.
22.00 - Сон.
ТРЕТІЙ  ДЕНЬ
7.30 – Підйом.
8.00 – Сніданок.
8.30 - Виселення з готелю.
9.00 - 11.00 - прогулянка в найбільший у Західній Україні спортивно-розважальний комплекс Львівський аквапарк «Пляж».
11.30 - Виїзд до Вінниці.
14.00 - Обід.
Зупинки здійснюються в дозволених місцях згідно санітарних вимог та вікових  особливостей школярів.
Прибуття у Вінницю до 21.00 години.
Результат.
1. Підготовка та розміщення фоторепортажу на сторінці еколого-туристичного агентства «Meridian».
2. Створення учнівського дослідницького проекту «Львів культурно-мистецький центр України».

3. Розробка електронного путівника «Львів».

ЕКСКУРСІЯ У ДЕЛЬФІНАРІЙ М. ХМІЛЬНИК
(для учнів 2 - 4 класів)
Автори: Побережник О.С.,
вчитель географії та біології,
Панкевич І.В.,
вчитель початкових класів
Мета: ознайомлення школярів з тваринами Червоної книги України, розвивати пізнавальні здібності, увагу, спостережливість, мислення, уміння аналізувати та узагальнювати інформацію, поглиблювати знання з природничих дисциплін, сприяти розвитку патріотичного виховання та здорового відпочинку, накопиченню незабутніх вражень та позитивних емоцій, виховувати дбайливе ставлення до тварин і живої природи в цілому.
Хід екскурсії
1. На передодні виїзду проводиться інструктаж з техніки безпеки під час перебування в автобусі та за його межами, а також під час екскурсій.
2. Розподіл завдань для створення проекту «Дельфіни – тварини, що живуть у воді». 
Учні отримують завдання:
-         зібрати відомості про різноманітність та життя тварин у воді;
-         збір ілюстративного матеріалу проекту.
Виїзд з Вінниці від школи о 13.00 годині.
Під час перебування в автобусі проводимо різноманітні ігрові тренінги на згуртування дитячого колективу.
14.00 - приїзд у м. Хмільник, обід.
15.00 -відвідання критого дельфінарію та незабутнє шоу за участю двох красунчиків-дельфінів.
16:00- 16:30 -час для прогулянок та фотографування.
17:00 - збір біля автобусу та виїзд додому.
18:00 - орієнтовний час прибуття у Вінницю.
Результат.
1. Підготовка та розміщення фоторепортажу на сторінці еколого-туристичного агентства «Meridian».

2. Створення стіннівки «Дельфіни – тварини, що живуть у воді».

Немає коментарів:

Дописати коментар