понеділок, 25 квітня 2016 р.

Межигір’я

«Межигір'я» — колишня приватна резиденція Віктора Януковича в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області
До 10 квітня 1786 року на території сучасної резиденції діяв Межигірський монастир, заснування якого відносять ще до княжої доби, ліквідований за указом російської імператриці Катерини ІІ. Вже наступного року монастир підпалили, як гадають, за наказом тієї ж Катерини ІІ, про що пізніше писав український поет Тарас Шевченко: «Як цариця з Нечосою Києвом ходила і Межигірського Спаса вночі запалила». 


За часів СРСР «Межигір'я» було резиденцією Павла ПостишеваСтаніслава КосіораМикити Хрущова та Володимира Щербицького. Кожний наступний господар руйнував особняк попередника і зводив натомість новий. Під час німецької окупації виконувала роль резиденції рейхскомісара України Еріха Коха.
6 липня 1991 року в межигірській резиденції проходила офіційна зустріч президента СРСР Михайла Горбачова з канцлером ФРН Гельмутом Колем.











Цвітіння магнолії








Межигірський чоловічий монастир


Римський дворик




Головною спорудою в резиденції є так званий «клубний будинок», який також називають «об'єкт Хонка» — від назви фінської фірми Honka, яка є світовим лідером будівництва з екологічно чистої деревини



Боксерський ринг


На території також є штучне озеро, яке живиться водою 
з десяти артезіанських свердловин. 
Каскад фонтанів











Сауна та банний комплекс

















Алея сакури



















Також на території Межигіря знаходиться один з найбільших зоопарків України. Тут можнапобачите не лише свійських тварин, корів кіз, а й екзотичних -  страусів та антилоп. Родзинкою відвідування зоопарку - є можливість зблизька побачити тварин, що занесені до Червоної Книги України: бурі ведмеді і рідкісні види птахів: дрохва, степовий журавель, а також фазани рідкісних порід.
















Будинок охорони



Висота паркану досягає 7 метрів


Немає коментарів:

Дописати коментар