вівторок, 23 травня 2017 р.

Київський океанаріум «Морська казка»

Відразу на вході відвідувачів зустрічає  гроза морів – легендарний корсар, який  проводить гостей у першу галерею експозиції – перевернутий  дерев’яний  корабель. У ілюмінаторах затонувшого корабля затишно розміщена експозиція коралового комплексу. М’які та тверді, різнокольорові корали, цілі підводні ліси ростуть у 6-метровому рифі, розташованому відразу по праву руку від гостей. 
З корабля ми потрапляємо у  світ Амазонії, а також перлину " Морської казки" - відкритрий басейн із морськими скатами. А  далі  - підводний  тунель, розташований на глибині 2-х метрів під водою! Від риб глядачів відокремлює лише акрилове скло завтовшки 8 см. Перебувати у тунелі абсолютно безпечно та надзвичайно захоплююче – усе підводне життя проходить просто у вас на очах.
Вихід з тунелю оформлений у стилі підводного човна капітана Немо. Шість унікальних біотопів-акваріумів із різноманітними гідробіонтами чекають на вас у ілюмінаторах човна. Зграйки різнокольорових яскравих рибок метушаться туди-сюди, креветки-лікарі та креветки-верблюди помахують антенами, м’які корали проводжають гостей хвилеподібними рухами своїх чудернацьких тіл.
І ось перед нами найбільший акваріум – 17-тонний «акулячий дім». Чорнопері рифові акули повільно рухаються по широкому колу, уважно дивлячись глядачам у очі, коли пропливають біля скла.
На виході з центрального залу компактно вміщена «Немо-зона» - десяток акваріумів із різними видами оцилярисів (улюбленцями не тільки дітей, а й дорослих – рибками-клоунами).
Найотрутніші риби у світі – риба-камінь та риба-собака (та сама риба-фугу, блюдо з якої є візитівкою азіатської кухні) також чекають у своїх водних домівках задля того, щоб вразити уяву.
У «Морській казці» кожен відвідувач може не тільки поринути у атмосферу магічного оточення підводного світу, але й стати свідком щоденних ексклюзивних шоу з водними мешканцями – шоу годування акул, морських черепах, піраній та забавних скатів. 
















































































Немає коментарів:

Дописати коментар